17 Eylül 2018 Pazartesi

KYK İnternet Şifresi Alma

KYK internet şifresi alma ve KYK wifi taahhüt işlemleri nasıl yapılır? KYK şifreleri nereden ve nasıl alınır?
KYK İnternet Şifresi Alma
KYK İnternet Şifresi Alma

KYK İnternet Şifre Alma

KYK internet şifreleri diğer tüm KYK hizmetleri gibi e-devlet üzerinden oluşturulur. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu e-devlet sayfasındaki öğrenci taahhüt işlemleri modülü kullanılarak KYK wifi şifresi oluşturulur.

KYK İnternet Şifre Alma Adımları

Öncelikle e-devlet sistemine TC kimlik No ve şifreniz ile giriş yapmalısınız. Yukarıda linkini paylaştığımız ücretsiz yurt interneti öğrenci taahhüt işlemleri modülüne Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfasından yada linki tıklayıp erişmelisiniz.

Bu modülü ile KYK wifi şifre alma işlemi oldukça basit adımlardan oluşur. Öncelikle ilk adımda karşınıza gelecek olan taahhütnameyi dikkatlice okumalı ve onaylamalısınız. Sonrasında ise ilk kullanım şifrenizi belirleyeceğiniz 2. adım gelecek.

KYK İnternet Taahhütname Onaylama Ekranı

KYK internet şifresini belirlerken en az 8 en çok 12 karakter olması gerektiğini unutmayınız. Uygun ve unutmayacağınız bir şifre girdikten sonra “Başvur” düğmesine tıkladığınızda sonuç ekranı gelecektir.

KYK İnternet Şifre Oluşturma Ekranı

Eğer herhangi bir hata yoksa yeşil bir bilgi kutusunda işleminizin başarıyla tamamlandığı mesajını göreceksiniz.

KYK İnternet Şifre Değiştirme

Oluşturmuş olduğunuz şifre ile wifi.kyk.gov.tr adresini kullanarak KYK wifi giriş ve çıkış işlemlerinizi yapabilirsiniz. Şifreyi ilk oluşturduğunuzda 1–2 saatlik bir sürede giriş yapamayabilirsiniz, bu normaldir.

İsterseniz doğrulama sayfasındaki “Şifre Değiştirme” menüsünü kullanarak wifi KYK şifresini değiştirebilirsiniz. Ayrıca KYK şifresini kimseyle paylaşmayın.

Daha önce yayınladığımız KYK wifi çıkış sayfası için linke tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder